• Home
  • Uncategorized
  • PAP: Ghidul pentru prelucrarea/procesarea produselor pescărești și de acvacultură, lansat în consultare

Direcția Generală Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM (DGP-AM POPAM) a lansat vineri, 10 ianuarie 2025, în consultare publică Ghidul pentru Acțiunea 2.2.1. -Prelucrarea/procesarea produselor pescărești și de acvacultură.

Solicitanți eligibili:

Sunt eligibile pentru finanțare atât întreprinderile care au istoric de funcționare, cât și întreprinderile nou înființate, organizate sub următoarele forme:

  • Persoana fizică autorizată;
  • Întreprinderi individuale;
  • Întreprinderi familiale;
  • Societate în nume colectiv – SNC;
  • Societate în comandită simplă – SCS;
  • Societate pe acţiuni – SA;
  • Societate în comandită pe acţiuni – SCA;
  • Societate cu răspundere limitată – SRL;
  • Societate comercială cu capital privat;
  • Organizații de pescari, organizații de producători recunoscute, asociații de organizații de producători recunoscute sau organizații interprofesionale recunoscute;
  • Societăţi cooperative pescăreşti, care desfășoară activități economice, în domeniul prelucrării produselor pescărești și de acvacultură;
  • Cooperative agricole, care desfășoară activități economice, în domeniul prelucrării produselor pescărești și de acvacultură.

Sunt eligibile operațiunile care presupun înființarea și/ sau extinderea unităților de prelucrare, precum și operațiuni care conduc la modernizarea acestora, cu condiția realizării a cel puțin unuia din cei doi indicatori de rezultat :

  • capacitate de producție nouă (CR01)

și/ sau

  •  Entități care îmbunătățesc eficiența resurselor în producție și/sau în prelucrare (CR17).

Descarcă documentele

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii până pe data de 22.01.2025 (inclusiv) pe adresa pescuit@madr.ro

Sursa: ampeste.ro

Hai să discutăm

Sună-ne să stabilim împreună o ședință de consultanță pentru proiectul tău!

+40 759 010 103